Albert Verlinde heeft tegenover RTL Nieuws laten weten dat de musical die hij zou produceren over het leven Vincent Van Gogh is uitgesteld.

De premiere zou aanvankelijk tegen het einde van dit jaar plaatsvinden in een nog onbekend theater in Brabant.

‘Locatie Brabant is nu van de baan’

Vanwege de fusie van Albert Verlinde Entertainment met Stage Entertainment van Joop van den Ende wordt er momenteel opnieuw gekeken naar de aanpak van het productie process van de musical, aldus Verlinde.

Albert Verlinde & Joop van den Ende

Albert Verlinde & Joop van den Ende

De plannen om de musical in Brabant te produceren en het eerste jaar exclusief daar op te voeren zijn volgens de producten dan ook direct van de baan.

Het is volgens Verlinde verstandiger om op dit moment tijd te maken om de extra kansen te analyseren die de fusie van de Verlinde Entertainment en Stage Entertainment mogelijk maken. Hiermee worden met name mogelijkheden bedoeld om in een vroeg stadium al internationaal op te treden.

Teleurgesteld

De provincie Brabant laat weten ‘teleurgesteld’ te zijn in de beslissing om premiere uit te stellen. De provincie was bereid om 3 miljoen euro te lenen aan de producent om het werk op tijd af te krijgen.

Het zou namelijk perfect passen in de herdenking van het 125e levensjaar van de bekendste schilder uit Nederland.

Waar en wanneer de premiere wel gaat plaatsvinden heet Verlinde nog niet bekend gemaakt, maar hij verzekerd ons dat de theatervoorstelling er wel degelijk gaat komen!

Deel dit